28 may 2020

Bij Nijhof staan kwaliteit en service hoog in het vaandel en dus kijken ook wij met een kritische blik naar ons werk. Zo ook naar de functie en het gebruik van ons eigen magazijn. Via Innovatiehub Salland - een verzamelplek van uitdagende stage- en afstudeeropdrachten om HBO/WO studenten voor de regio Salland te behouden - hebben we afstudeerder Lorenzo Visscher gevraagd ons magazijn door te lichten. Ook hebben we hem gevraagd met een advies te komen gericht op het minimaliseren van de voorraden en optimaliseren van de processen.

Particuliere verkoop

Uit het onderzoek van Lorenzo bleek dat van de ruim 4500 artikelen op voorraad veel, met name voor de particuliere en service verkoop bestemde artikelen al meer dan een jaar niet of nauwelijks zijn gebruikt. Dit past niet binnen ons streven naar efficiƫnt werken en dus hebben we besloten deze voorraad niet langer aan te houden. Ongetwijfeld een teleurstelling voor de klanten die nog wel voor deze artikelen bij ons aankloppen. Klanten die we dankbaar zijn en dus helpen we hen graag verder met een gerichte verwijzing naar een andere leverancier. Vervolgens stelt de vrijgekomen ruimte ons in staat het al volledig geautomatiseerde magazijn nog efficiƫnter in te richten en waar nodig te verbouwen.

Goede garantie
Met in het magazijn enkel artikelen voor onze eigen monteurs, is ook aan het optimaliseren van onze processen voldaan. Zo zijn onze monteurs iedere ochtend verzekerd van een koffer gevuld met meest gebruikte onderdelen, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook de specifiek voor die dag gewenste onderdelen staan op maat klaar. Bij Nijhof dus geen monteurs in afwachting van onderdelen, materialen en/of apparatuur, maar de garantie dat nagenoeg alle werkzaamheden op de bouw soepel verlopen.

Reacties

Terug naar overzicht

Meer