8 may 2019

Als familiebedrijf wil je natuurlijk goed doen voor de generatie voor je, maar ook voor de generatie die eraan zit te komen. Je wilt dat de huidige medewerkers zich meer dan thuis voelen in hun werk. Bij Nijhof Installatietechniek staan continuïteit en plezier in het werk dan ook hoog in het vaandel. “En ook buiten de muren van ons bedrijf nemen wij graag onze verantwoordelijkheid”, zegt Angelique Nijhof. “Wij staan met twee benen in de maatschappij en dragen waar mogelijk ons steentje bij aan de ontwikkeling van onze branche en leefbaarheid van onze lokale samenleving.”

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen begint voor Nijhof met het goede voorbeeld geven. “Als totaalinstallateur stimuleren wij mensen met onder andere ons Duurzaamheid Inspiratie Centrum te kiezen voor duurzame oplossingen en dus kunnen wij niet achter blijven. Zo scheiden wij onze afvalstromen, is het hele pand voorzien van ledverlichting en staat er voor onze elektrische auto een laadpunt voor de deur.” De erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever toont ook het sociale gezicht van Nijhof. “Voor het nodige begrip is het belangrijk dat medewerkers met de zorg voor een ouder, partner of kind open over hun situatie kunnen praten.”

Werkend leren
Goed personeel is moeilijk te vinden en dus nam Nijhof het initiatief om samen met het Carmel College Salland en Sallandse installatiebedrijven leerlingen van deze school met de Dag van de Installatietechniek warm te maken voor een opleiding in deze branche. De met interessante bedrijfsbezoeken gevulde dag vormde de aftrap van een project, waarin leerlingen voor het tweede jaar acht weken lang actief met techniek aan de slag gaan. “Bovendien zijn wij een erkend leerbedrijf voor leerlingen die via een BBL traject als installateur aan de slag willen”, vult Angelique aan. “Dat werkend leren doen we onder de noemer Salland Tech Academy. Zo bieden we iedereen - van vmbo’ers tot hbo’ers, van schoolverlaters tot ervaren krachten – een kansrijke toekomst in de boeiende wereld van de installatietechniek.”

Lokaal betrokken
Nijhof maakt zich niet alleen sterk voor duurzaamheid en goed personeel, maar levert ook een positieve bijdrage aan de samenleving van Broekland. Zo heeft Nijhof een actieve rol in het bestuur van de Ondernemersvereniging Broekland. “Ook maken wij sinds de oprichting in 2016 deel uit van de matchgroep van de Raalter Uitdaging”, gaat Angelique verder. “Zo helpen wij met een aanbod vanuit het bedrijfsleven in de vraag van maatschappelijke organisaties te voorzien. Tot slot tonen wij als sponsor van Sportvereniging Broekland al vele jaren onze betrokkenheid bij het lokale verenigingsleven als bindmiddel van onze lokale samenleving waar wij zo trots op zijn.”

Reacties

Terug naar overzicht

Meer