26 september 2018

Als je nieuw gaat bouwen, komen er heel veel vragen op je af. Ook waar het de installatietechniek betreft. Hoe ga je de woning verwarmen? Wanneer moet je de aansluitingen voor de keuken en sanitair doorgeven? Waar moeten de stopcontacten komen? Om het bouwproces goed te laten verlopen, is het van belang de antwoorden in een vroeg stadium boven tafel te krijgen. “Met de Nijhof Methode geven wij onze klanten de handvatten om alle informatie tijdig bij ons aan te leveren”, vertelt Maurice te Wierik, bij Nijhof verantwoordelijk voor de afdeling kleinbouw.

De Nijhof Methode neemt klanten met behulp van een checklist mee in het proces van eerste advies tot uiteindelijke oplevering. Wie deze checklist volgt weet precies welke informatie in welke fase bij Nijhof moet worden aangeleverd. “Altijd beginnen wij met een adviesgesprek in ons Duurzaamheid Inspiratie Centrum”, zegt Maurice, gedurende het hele proces het vaste aanspreekpunt voor klanten. “In dat gesprek maken wij inzichtelijk wat het best bij de persoonlijke wensen en het beschikbare budget past, waarna wij een technische omschrijving met bijbehorende offerte toesturen.” Gezien de ruime ervaring kunnen klanten bij Nijhof altijd op een betrouwbaar advies rekenen. Ook waar het actuele ontwikkelingen betreft, zoals de verplichting om per 1 juli 2018 gasloos nieuw te bouwen.

Persoonlijke begeleiding
De Nijhof Methode volgend, zien wij dat ook de technische omschrijving met bijhorende offerte en de na akkoord aangeleverde concept-installatietekeningen persoonlijk worden doorgesproken. “Het is de klant duidelijk dat wij voor deze tekeningen de positie en indeling van keuken, badkamer en toilet moeten kennen, zo ook de positie van licht- en afzuigpunten”, gaat Maurice verder. “Met de definitieve installatietekening brengen wij de leidingen in vloeren en wanden aan. Dan tekenen wij ook de diverse aansluitingen af, waarna wij ze ter plekke met de klant nalopen. En zo loopt de bijzonder goed ontvangen Nijhof Methode door tot en met de oplevering, waarbij wij natuurlijk ook een mondelinge toelichting op de werking van de diverse systemen geven.”

Efficiënt bouwproces
Persoonlijke begeleiding is de kracht van Nijhof. “Installatiewerk wil wel eens het ondergeschoven kindje in een bouwproces zijn”, aldus Maurice. “Er zijn situaties, waarbij klanten alleen met het bouwbedrijf aan tafel zitten en de installateur helemaal niet zien. Wij hebben graag een gezicht bij onze klanten, krijgen graag gevoel bij wat hun wensen zijn om alles vervolgens goed te kunnen regelen. Ook op de bouwplaats kunnen klanten onze jongens in groene jassen altijd aan de mouw trekken als ze een stopcontact toch nog op een andere plek willen.” Het mag duidelijk zijn dat de Nijhof Methode positief bijdraagt aan een soepel verloopt van het bouwproces en het uiteindelijke wooncomfort van over het algemeen meer dan tevreden klanten.

Reacties

Terug naar overzicht

Meer