12 april 2018

Op 12 april 2018 is het weer Girlsday, een landelijk initiatief om meiden al op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Natuurlijk ziet ook Nijhof Installatiegroep graag meer meiden in de techniek en dus was onze medewerkster Inge Dijkman-Kamerman (29), elektricien en loodgieter bij Willemsen Installatie, eerder dit jaar onze enthousiaste ambassadeur tijdens de Dag van de Installatietechniek in Raalte. “Ook mijn vader werkte in de installatietechniek en als klein meisje ging ik vaak met hem mee. Zo ben ik eigenlijk in dit leuke, afwisselende werk gerold.”

Toch waren er op jongere leeftijd nog wel wat twijfels bij Inge: zou zij kiezen voor kraamverzorgsters of toch voor de installatietechniek? Het mag duidelijk zijn dat zij voor het laatste koos. “Al op het VMBO had ik les in installatietechniek”, schetst Inge haar schoolcarrière. “Daarna heb ik op het MBO mijn diploma installatietechniek voor loodgieterswerk niveau twee en drie gehaald. Elektra leek mij ook heel leuk en dus ben ik op dat vlak verder gegaan met ook een diploma niveau twee en drie als resultaat.” Hiermee lag de wereld van de installatietechniek voor Inge open.

Ruimte voor ontwikkeling
Na een baan elders, kwam Inge als monteur bij Willemsen Installatie binnen. “Maar al snel wilde ik meer en daar kreeg ik ook alle ruimte voor”, gaat zij verder. “Nu heb ik zelf iedere dag een leerling mee die het vak in de praktijk van mij leert. Ik draai eigen projecten, waarbij ik mensen aanstuur, vergaderingen bijwoon en allerlei dingen regel. Ook steek ik in kleinere projecten nog altijd zelf de handen uit de mouwen. Het maakt het werk leuk en afwisselend.” Na de cursus werkvoorbereider leert Inge graag verder voor projectbegeleiding, een kans die wij haar zeker bieden.

Behoefte aan technische meiden
Met het enorme tekort aan vaklieden zijn ook meiden meer dan welkom in de techniek. Tijdens de Dag van de Installatietechniek vertelde Inge een eerste klas VMBO hoe leuk en afwisselend het is om in deze mannenwereld te werken. “Ik werd altijd goed opgenomen in de groep, daar hoef je dus niet bang voor te zijn”, aldus Inge. “Ook is het werk niet vies of te zwaar, er is echt niets wat meiden niet kunnen doen. Je bent veel onder de mensen, komt op plekken waar je anders niet mag komen en zo zijn er nog veel meer mooie kanten aan dit veelzijdige werk.” Inge houdt zo van dit werk dat zij en haar vriend – zij leerde hem kennen in de klas installatietechniek – binnenkort zelf hun nieuwe huis gaan bouwen. Wij bewonderen hun gedrevenheid en wensen ze natuurlijk veel succes.

Met Salland Tech Academy biedt Nijhof Installatiegroep iedereen, van VMBO’ers tot HBO’ers, van schoolverlaters tot ervaren krachten als ook zij-instromers, een uitdagende opleiding en duurzame toekomst in de installatietechniek. Kijk voor meer informatie op www.sallandtechacademy.nl.

Reacties

Terug naar overzicht

Meer