6 july 2017

Bij renovaties gericht op het verduurzamen van woningen of de (ver)bouw van een restaurant of ander utiliteitspand is het van belang op voorhand goed te plannen. Door ook in het licht van de installatietechniek alle voors en tegens goed af te wegen en waar nodig out-of-the-box te denken, weet Nijhof Installatiegroep altijd het beste concept voor zowel investeerders als eindgebruikers te realiseren. “Een woning of bedrijfspand moet als een warme jas voelen voor wie er dertig jaar gaat wonen of werken”, meent Hugo Willemsen van Willemsen Installatie, één van de vier bedrijven achter Nijhof Installatiegroep.   

Meerwaarde

Als duurzame totaalinstallateurs vormen Nijhof Installatietechniek, Willemsen Installatie, Habel Installatie en Salland Installatieservice een enorme meerwaarde voor seriematige renovaties van huurwoningen en (ver)bouw van utiliteitspanden. “Wij maken vooraf een verkenningstocht met investeerders, uitvoerders en eindgebruikers”, licht Hugo toe. “Met al onze ervaring kijken wij niet alleen met een theoretische, maar ook met een praktische blik naar de beperkingen en mogelijkheden van woningen en utiliteitspanden. In dat voortraject maken wij altijd een versnelde sprong richting een passend ontwerp met een plus voor zowel investeerders als eindgebruikers.” 

Advies

In de utiliteitsbouw heeft Willemsen Installatie veel ervaring in onder andere de restaurantwereld.

Met de benodigde afzuiging, ventilatie, koeling, verlichting en meer stelt een restaurant hoge eisen aan de installatietechniek.

“Bij plannen voor een restaurant in een bestaand pand gaan wij vooraf mee om te kijken”, vertelt Hugo. “Een enkele keer adviseren wij een andere locatie, omdat de benodigde installaties er niet zonder hoge kosten te realiseren zijn.” Ook bij seriematige renovaties van huurwoningen vormen de adequate adviezen vooraf een absolute meerwaarde. “Met het oog op het comfort voor huurders en het voorkomen van nieuwe investeringen op de korte termijn kan het interessant zijn specifieke oplossingen aan de voorkant mee te financieren.”

Uitvoering

Vanuit de installatietechniek gestuurde adviezen aan de voorkant hebben dus een positief effect op het kostenplaatje van investeerders en woon- of werkcomfort voor eindgebruikers. “Het stelt investeerders ook in staat huurcontracten voor bijvoorbeeld kantorenpanden beter vorm te geven”, vult Hugo aan. “Huurcontracten voor gegarandeerd een langere termijn als er dankzij de prettige verlichting en frisse lucht met plezier gewerkt kan worden.” Ook tijdens de realisatie staat het ontzorgen van investeerders en eindgebruikers centraal. “Het proces wordt steeds belangrijker, met name seriematige renovaties van huurwoningen vragen een snelle, vlekkeloze bouw.” Aan de achterkant volgt goed onderhoud vormgegeven in een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP), dat natuurlijk optimaal is meegenomen in de overwegingen aan de voorkant.

Referenties

Het feit dat Nijhof Groep vrijwel alle disciplines van de installatietechniek in eigen huis heeft, maakt ons tot een betrouwbare adviseur en betrokken partner. Met al onze kennis en ervaring ontzorgen wij iedere opdrachtgever van begin tot eind en vormen wij een erkend leerbedrijf voor wie werkzaam wil zijn in de duurzame installatietechniek. Verder laten wij graag onze referenties voor zich spreken. 

Reacties

Terug naar overzicht

Meer