26 may 2017

Sinds 1967 is het familiebedrijf Nijhof Installatietechniek van een woonhuis met garage uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf waar vijfenzestig medewerkers met passie werken aan duurzame installatietechniek. Er is in de loop der jaren dus veel geïnvesteerd. “Zo creëerden wij een Duurzaamheid Inspiratie Centrum, waar duurzame oplossingen voor onder andere energie, verwarming, koeling, ventilatie en sanitair echt tot leven komen”, vertelt Michel Marsman. “Salland Tech Academy, dé weg naar een goed betaalde baan in de installatietechniek, werd gelanceerd. En in dit jubileumjaar gaat onze nieuwe website, met een eigentijdse uitstraling en helder overzicht van al onze diensten, live.”

Onze ambassadeurs

Het begon allemaal bij oprichters Jan Nijhof en Ricky van Gurp die onder de noemer Jan Nijhof B.V. alles aanpakten wat voor handen kwam. Het bedrijf groeide, kwam de economische crises van de jaren tachtig en eenentwintigste eeuw zonder al te veel kleerscheuren door en is inmiddels, samen met de overgenomen installatiebedrijven Willemsen en Habel, een gevestigde naam in de regionale installatiebranche. Sinds 1999 is het familiebedrijf met Angelique Nijhof en Michel Marsman in handen van de tweede generatie. “Wij grijpen het jubileumjaar ook aan om onze medewerkers en hun partners, onze ambassadeurs, met een speciaal feest extra in het zonnetje te zetten”, zegt Angelique Nijhof. “Samen kijken wij met trots terug op het verleden en naar waar wij nu staan. Vol vertrouwen bouwen wij samen verder aan een duurzame toekomst.”

Onze hoofduitvoerder

In dit jubileumjaar neemt Nijhof ook afscheid van de twee zeer gewaardeerde ambassadeurs Hennie Haarman en Henk Blom. In zijn meer dan veertig dienstjaren ontwikkelde Hennie zich van leerling elektricien tot hoofduitvoerder van formaat. Een formele sollicitatieprocedure heeft hij niet gekend. “Ik werd door mijn broers van het Boetelerveld geplukt met de mededeling dat Nijhof bij mijn moeder aan de keukentafel zat”, vertelt Hennie. “Sinds die tijd is er veel veranderd, ben ik meegegroeid met thema's als duurzaamheid en bouwde ik heel veel verschillende installaties, zo ook voor het Gezondheidscentrum in Wijhe.”

Onze meewerkend voorman

Henk Blom laat na ruim twintig jaar de deur van Nijhof Installatietechniek definitief achter zich dichtvallen. Na een leven als agrariër – ook nu lanceert Nijhof de actie Boer zoek baan – is hij op latere leeftijd als loodgieter begonnen om zich vervolgens op te werken tot het type meewerkend voorman dat altijd een half uur voordat de jongens beginnen alles al heeft klaargezet. Tijdens zijn eerste klus liep Henk met in beide handen een boormachine over de bouw, waarop de uitvoerder Nijhof vroeg wie hij nu toch had gestuurd. “Ondanks die start ben ik vrij snel voorman geworden”, zegt Henk. “Uit het DYKA boek leerde ik alle hulpstukken kennen, zodat ik het juiste kon bestellen via mijn fax. Dat was al heel wat in die tijd, nu gaat alles via de mobiele telefoon.”

Onze toekomst

Nijhof Installatietechniek gaat dus in alles met de tijd mee en blijft ook de komende jaren investeren in duurzame installatietechniek, waarbij internet-of-things zeker een grote vlucht gaat nemen. “Wij vliegen ongetwijfeld met al deze ontwikkelingen mee”, werpen Angelique Nijhof en Michel Marsman tot slot een positieve blik in de toekomst. 

Reacties

Terug naar overzicht

Meer