11 october 2017

logo habel.jpg

Binnen de Nijhof Installatiegroep is Habel Installatie dé specialist in koeling, airco, glasvezel, data en beveiliging. Om met koelinstallaties en airconditioning te mogen werken, moeten het bedrijf en de individuele medewerkers specifiek gecertificeerd zijn. Begin september 2017 ontving Habel Installatie– na in juli met glans de verzwaarde audit BRL100 1.2 en algemene STEK eisen doorlopen te hebben – een verlenging van de zogeheten F-gassen certificering en STEK certificering. “Het laat opnieuw zien dat wij een meer dan betrouwbare partner zijn voor al onze opdrachtgevers, bij zowel particulieren als binnen de chemische sector, elektriciteitscentrales, winkelketens, scholengemeenschappen en zorginstellingen”, stelt bedrijfsleider Raymond Beltman.

Onder de loep

Als je met koelinstallaties en airconditioning werkt, moet je weten wat je doet. De gefluoreerde broeikasgassen en ozonafbrekende stoffen vormen namelijk niet alleen een risico voor het milieu, maar kunnen ook persoonlijk letsel als brandwonden veroorzaken. “Tijdens de audit moesten wij aantonen de bedrijfsvoering, procedures en werkinstructies op orde te hebben. Ook onze logboeken, koudemiddelenregistratie en koudemiddelbalans, waaruit exact blijkt hoeveel F-gassen er zijn ingekocht, verkocht, teruggewonnen, bijgevuld en afgegeven voor vernietiging of regeneratie, zijn zorgvuldig onder de loep genomen. Zo ook verplicht gestelde apparatuur als de manometer, het draagbare gasdetectietoestel en de vacuümpomp en -meter.” Een goede score op al deze punten en meer bracht Habel Installatie een verlenging voor onbepaalde tijd van de F-gassen certificering en een verlenging voor twee jaar van de STEK certificering.

advertentie  habel.jpg

 

Klantgerichte aanpak

Naast de bedrijfscertificering moeten binnen Habel Installatie ook alle vakbekwame medewerkers die met koelinstallaties en airconditioning werken persoonlijk gecertificeerd zijn, waarbij het één niet losstaat van het ander. “Als bijvoorbeeld één van onze mensen koudemiddel moet afhalen bij de groothandel, zijn wij verplicht vooraf onze bedrijfscertificering toe te sturen. Vervolgens krijgt de desbetreffende medewerker het koudemiddel alleen mee op vertoon van zijn pasje als bewijs dat hij persoonlijk gecertificeerd is.” Dankzij dit soort korte lijnen is Habel Installatie altijd in staat snel en doelgericht te handelen in het belang van iedere klant. “Onze flexibele, klantgerichte aanpak met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt dat wij veel tevreden klanten hebben in de utiliteit bij zowel particulieren als het midden- en kleinbedrijf.”

Goede samenwerking

Habel Installatie vormt samen met Nijhof Installatietechniek, Willemsen Installatie en Salland Installatieservice de Nijhof Installatiegroep. De goede samenwerking maakt dat Habel Installatie over vrijwel alle disciplines binnen de installatietechniek beschikt, waardoor zij zowel kleine als grote projecten altijd tot een goed einde weten te brengen. Kijk voor meer informatie op: www.nijhof-broekland.nl/het-bedrijf/samenwerking

Reacties

Terug naar overzicht

Meer